Skip to main content

Navštivte zajímavé přednášky v aule na Géčku

| Studentský blog | David Váňa

Rád bych napsal pár vět o jedné z mnoha aktivit, co v Liberci po škole dělat. Nemyslím tím zaměstnání, ale spíše kam vyrazit ve svém osobním volnu, po konci vyučování. Obecně toho Liberec nabízí opravdu hodně. Můžete provozovat různé sporty, najdete tu spoustu posiloven, sportovních hal a hřišť, MHD se snadno dostanete na sjezdovku nebo běžkařskou trasu... Rozhodně se také podívejte na nabídku našeho Akademické sportovního centra, kde mají studenti a zaměstnanci zvýhodněné ceny na pronájem sportovišť i jednotlivé lekce. Kromě sportu, kaváren, hospod, kin a divadel bych vám ale rád doporučil také přednášky zajímavých lidí o zajímavých tématech. 

V aule ve třetím patře budovy G často bývají skvělé přednášky, které se většinou konají v odpoledních hodinách, kdy už má většina z nás po vyučování. Některé se ale konají i dopoledne, proto doporučuji sledovat kalendář TUL a samozřejmě sociální sítě univerzity a fakulty, případně nástěnky na chodbách, ať víte, jestli se vám trefí do volného bloku nebo je na danou akci třeba vyhlášené děkanské či rektorské volno. Akce bývají odlišné, témata se mění a s nimi i pořadatelé. Já jsem již několik těchto akcí navštívil, ať už jde o setkání akademické obce, přednášku studentů, kteří prošli ERASMEM, nebo akci SPORTFILM, na které vystoupili známé osobnosti a řekli své životní příběhy.

Rád bych také uvedl přednáškový cyklus 5400 VTEŘIN INSPIRACE, kde o tématech různé problematiky mluví zajímavé osobnosti. Na budově G se objevují i workshopy či nabídky firem se svými stánky, kde nabízejí různé pracovní pozice pro studenty a absolventy.

Co se týče ostatních akcí v Liberci, můžete sledovat stránku Živá kultura = Živý Liberec, kde na jednom místě najdete akce pořádané na naší univerzitě i na jiných libereckých místech.

David Váňa, studentský tutor katedry tělesné výchovy a sportu